PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-11, 21:01   

boneksl, to jest ciemne swiecenie ? poza tym ładowanie musi się jakoś dać naprawić :) pewnie coś w pm odpowiada za ustawienia tego.

A co do tego liczenia rpl to raczej wcale nie trzeba jak sie wczesniej go zgra.. bo wiecie.. we flashu jest część dotycząca imei w uem i to musi być zgrane ze starego i wgrane do nowego telefonu.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
AdSense


boneksl 
Nowicjusz


Telefon: sx1
Operator: Era
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-12-11, 21:33   

Tak ,na fotce nie widac ale lcd swieci poprostu na szaro... ,ledwo kolory widac,aparatem robilem bez blyskowej z dluzszym czasem naswietlenia dlatego taki efekt
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-11, 22:55   

hmm no to teraz inni sie wypowiedza jak sobie poradzili z ladowaniem?;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2006-12-11, 23:00   

MasterJapko napisał/a:
hmm no to teraz inni sie wypowiedza jak sobie poradzili z ladowaniem?;]


no jak to jak - wzieli serwisowke do reki, popatrzyli na schemat uema i o - ładuje :)

pozdr

holden
_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-11, 23:09   

holden, czyli trzeba to zrobic harwareovo ? nic z SW nie mieszac?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-12, 01:07   

m_arti21 napisał/a:
A co do tego liczenia rpl to raczej wcale nie trzeba jak sie wczesniej go zgra.. bo wiecie.. we flashu jest część dotycząca imei w uem i to musi być zgrane ze starego i wgrane do nowego telefonu.

Jak wiecie rpl -e zapisują się dwa. Jeden w miejscu które sami wybieramy, a drugi w katalogu plikami flasza lub product i kod modelu (nie pamiętam - trzeba poszukać, najlepiej po dacie). Pierwszy jest flasza(ten co sami wybieramy) a drugi do uema(jego nazwa to nr imei.rpl. np 353465623234345.rpl - tego nie ruszajcie.
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-12-12, 14:45   

Sam bym spróbował modyfikacji, ale ostatnio nie mam za wiele czasu a mam 6310 więc jak ktoś chce to sprzedam 6310.

P.S. Gratis dorzuce flasha od 3100.
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-12, 14:53   

MasterJapko, fajny masz awarat, zawsze wiedzialem ze jestes zielony!! :P

co do tematu musi byc rozwiaze SW i tyle
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2006-12-12, 15:49   

logos2000 napisał/a:
MasterJapko, fajny masz awarat, zawsze wiedzialem ze jestes zielony!! :P

co do tematu musi byc rozwiaze SW i tyle


pisalem juz tyle razy ale powtorze - "nie laduje" to kwestia sprzetowa, nie softowa. przestancie walczyc z pm'ami bo to nic nie da.
lepiej wezcie do rak serwisowke.
pozdr
_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-12, 17:06   

napisałbyś co ma być i gdzie a nie bez przerwy prowadził do serwisówki;/
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-12, 20:14   

holden, wciskaj mi ciemnote......
przeciez polaczenia od gniazda ladowania do bateri sa takie same tylko inny sygnal sterujacy. niewiem czy to PM czy soft..... raczej stawialbm na soft ktorego nikt nie ruszy i trzeba bedzie jednak w HW mieszac...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-12, 20:17   

bercik12345, za latwo bys nie chcial ;p

ja mam teraz problem :( nie mam jak odbudowac IMEIa ;/ bo nokia nie przelicza mi .ask bo niby jest zly ;( mam mozliwosc pobawienia sie z drugim okazem 6310 dzialajacy - macie jakis patent na to ? powiedzcie mi czy ja dobrze rozumuje - zgram wymienie flasha - wgram spowrotem i powinno dzialac ??? wydaje mi sie ze powinno ale nigdy nie probowalem bo zawsze odczytywalem jak juz byl nowy flash lub uem.

ladowanie to pikus :) wsio ladnie widac na schemacie - no to jutro chyba sie zabiore za druga 63'ke ;) a ta poczeka na wymiane uema przy okazji i sie imej jakis wcisnie ...

[ Dodano: 2006-12-12, 19:19 ]
logos2000 napisał/a:
raczej stawialbm na soft
no to baw sie dalej softem i pm ;p
logos2000 napisał/a:
trzeba bedzie jednak w HW mieszac...
;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-12, 20:36   

Cytat:
ladowanie to pikus wsio ladnie widac na schemacie - no to jutro chyba sie zabiore za druga
to przedstaw jak to zorbic a nie tlyko peplasz ze wiesz o co chodzi:P
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-12, 21:42   

MasterJapko, w ukladzie jest kilka elementow - mozna je policzyc na palcach jednej reki wystarczy porownac czym sie roznia - zadna filozofia ;p
MasterJapko napisał/a:
a nie tlyko peplasz ze wiesz o co chodzi:P
no bo wiem alce chce zostawic forumowiczom troche pola do popisu - beda mieli wieksza satysfakcje - powiem tylko ze gdzies trzeba zworke zrobic - reszta nalezy do was ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-12, 22:00   

tranceman, dobra bede robil to do ciebie zagadam :P

teraz tylko jak obejsc zabawe z rplem?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39