PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
boneksl 
Nowicjusz


Telefon: sx1
Operator: Era
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-12-12, 23:11   

nie czaje o co wam chodzi z tymi rplami ;) zgrywasz z procka wgrywasz do flasha i juz!

Ladowanie to pikus,teraz co z bocznymi przyciskami ;) ?
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-12, 23:20   

boneksl, no jak co ? nico ;p bo w 8910i ich nie ma to marnie to widze zeby dalo sie to przerobic ;p
i jak z tym imeiem bo ja nigdy nie robilem "kombinacjami" tylko zawsze nokia przeliczala mi ask na rpl - mam dobry fon zgrywam ask wymieniam flasha i wgrywam tegoz zgranego ask do fona ? i zadziala ?
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2006-12-13, 00:03   

boneksl napisał/a:
nie czaje o co wam chodzi z tymi rplami ;) zgrywasz z procka wgrywasz do flasha i juz!

Ladowanie to pikus,teraz co z bocznymi przyciskami ;) ?


po co sie martwic bocznymi przyciskami skoro gora/dol dziala jako poglaszanie?
pozdr
_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-13, 09:02   

tranceman, nie ! ask nie zgrywasz.. musisz zgrać RPL.. a konkretnie coś takiego

[SER_PROG_DATA_OUT]
IMEI=35152700xxxxxx
DATA1=990C7A17DF50B0799E466BC9F5D2D06FBE5B.......

to siedzi sobie we flashu i odpowiada za sprawdzanie imei przy starcie fona..
to wlasnie jest porownywane z danymi w otp dlatego musisz to wczesniej zgrac i potem wgrac do nowego flasha.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-13, 20:27   

Więc tornadem zczytałem plik ASK i doczytałem gdzieś, że programem KarwosSuite można przeliczyć ASK na RPL :)

Strona skąd można wylapać KarwosSuite http://www.karwossuite.pl/

A powiedzcie mi za to co z tym ładowaniem ? :(
Będę bardzo wdzięczny, albo jeżeli można to chociaż na PW :(

Dzięki z góry ;)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-13, 20:45   

roki1990 napisał/a:
doczytałem gdzieś, że programem KarwosSuite można przeliczyć ASK na RPL :)
hehe ciekawe gdzie takie cos wyczytales ? jestem bardzo ciekaw
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-13, 20:51   

Na elektrodzie :P

Powiedz mi proszę jak zrobić to ładowanie :P
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-13, 20:56   

roki1990 napisał/a:
Na elektrodzie :P
a ja myslalem ze powiesz ze w internecie ;p - bo watpie ze karwoss'owskie programy to potrafia

roki1990 napisał/a:
Powiedz mi proszę jak zrobić to ładowanie :P
flasha wymienic umiemy a schematow czytac nie ?? ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-13, 20:59   

Więc stroną HW zajmuje się mój kolega - ma serwis gsm, diody oczywiście to nawet ja potrafię, flash on już robił to nie problem ale nie wiem czy będzie wiedział ocb z tym ładowaniem dlatego proszę o małe wskazówki chociaż :)

Pozdrawiam
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-14, 16:08   

roki1990, ask na rpl nic ci za darmo nie jest w stanie policzyc ! karwossuite moze ci zgrac TWOJEGO rpla z flasha i nic wiecej.. musisz przed zmiana flasha zgrac RPL'a.. podopowiem ze sam ufs nie umie tego zrobic..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-14, 20:12   

A coś takiego? http://www.gsmhosting.com...p/t-298433.html

Co o tym sądzicie?
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-14, 21:33   

roki1990, straszna kupa - to jest tylko baza rpl'i to ja w pracy mam ich jakies 4000 ;p i co z tego jak zaden nie pasuje do fona jaki akurat masz ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-15, 00:00   

To ja już nie wiem :/

Powiedz proszę jak zrobić tego RPL'a bo nie chcę uwalić fona :/

Ładowanie na 99% zrobimy bo kolega mówi, że chyba wie o co biega ;)

Pozdrawiam
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-15, 00:31   

np. karwossuite jest tam opcja pm2rpl.
^
 
     
przem51 
Nowicjusz



Telefon: 2600
Operator: Orange
Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 13
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-15, 14:40   

Witam mam 6310. Miala hopsa i upadla soft sie posypal. zamiast imeia ma ?????
Wiec pomyslalem ze mozna by go przeznaczyc na test tunningowy.
Namierzylem w hurtowni flash do 8910. Pytanie czy 8910 i 8910i korzystaja z tej samej kosci czy to dwie rozne? ten ktory jest w sprzedazy to F640W18T.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39