PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-15, 14:50   

przem51, zdecydowanie z innej kości.
Cytat:
ten ktory jest w sprzedazy to F640W18T.
sprawdź na stronce podanej przez bercik12345
^
 
     
AdSense


leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-15, 18:45   

mam pytanie czy ktoś juz zrobił tego 6389 czy nie. i mam pytanie co BT i bocznymi przyciskami. Itp może jakiś test ?:D jak testy wypadną wam dobrze to kupuje 6310 i bawie się w tunning
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-17, 13:09   

m_arti21, zgralem RPLa JAFem i mam cos takiego:
Kod:
[SER_PROG_DATA_OUT]
IMEI=35XXXXXXXXXX203
DATA1=52FE6413E81...

i UFSem:
Kod:

[SER_PROG_DATA_IN]
IMEI=35XXXX/XX/XXXX20/3
PRODUCTCODE=0507018
DONGLE=...
CHANGED=0
DATA=002523B85B...
DATE=2006-12-17 13:01:01
CHECKSUM=-5176

[SIM_PROG_DATA_IN]
TYPE=37
IMEI=35XXXXXXXXXX200
PRODUCTCODE=0507018
DONGLE=...
CHECKSUM=-7165


jedno jest IN drugie OUT i co teraz?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-12-17, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-17, 13:33   

Domi, zgraj jeszcze full pm'a i zamiesc tu jak mozesz...

No i teraz mozesz zmienic flasha i wgrac tego twojego rpla do nowego flasha i tyle :)
a to drugie co podales to jest ask..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-17, 13:46   

m_arti21, fakt... slepy chyba jestem - nawet rozszerzenie jest ASK :oops:
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-17, 14:25   

Dla jasności RPL to jest 208 wpis w pm'ie wiec zgrywacie ten wpis sobie z pm'a i macie rpla.. potem wystarczy to wgrać spowrotem na nowym flashu..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-17, 15:38   

Więc tak, próbuję wgrać softa, znalazłem pliki i naciskam flash, coś po lewej wyskakuje, łączy się z telefonem i następnie wyskakuje tekst - repowering phone czyli jakby chciał odpalić tel i tak stoi :/

Ktoś coś pomoże?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-17, 23:14   

no więc oficjalnie chciałem się pochwalić!!!



telefon nie jest jeszcze dopracowany ale w kazdym razie dziala! jeszcze ladowanie i rozjasnic lcd...

prosze na razie nie pytać co i jak dokładnie, mam nadzieje ze bede mial troche czasu w polowie tygodnia i jak dopracuje telefon to zrobie ladny opis ze zdjeciami
dodam tylko ze uzywalem JAFa, nie UFSa

p.s. podziekowania dla m_arti21 za konsultacje na gg
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 23:28   

Domi, w jaki sposób chcesz rozjaśnić??? A i jakbyś mogł to usuń albo skróć to code powyżej bo forum się krzaczy

[ Dodano: 2006-12-18, 01:56 ]
Ma ktos serwisówke do 8910i? Żadnej dobrej nie moge znaleźć...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-18, 15:34   

http://forum.pasjagsm.pl/tematy99/12306,195.htm :???:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Badyl19 
Nowicjusz



Telefon: Nk 3510
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 8
Skąd: UKF
Wysłany: 2006-12-18, 22:02   

seba123, tutaj http://psychospage.tk są serwisówki do wielu nokii, jeśli coś znajdziesz to dobrze. PZDR!!!
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-19, 22:48   

obiecalem MJ'owi i Domi'emi wiec ...

PS nie testowane bo nie mam jak ;p - zastanawialo mnie to polaczenie C118 i C113 w 8910i ale po konsultacji z kolesiem stwierdzilismy ze musi dzialac i bez tego...

6910i_charging_problem.jpg
Plik ściągnięto 128 raz(y) 63,92 KB

_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-20, 00:42   

tranceman, niestety zmostkowanie nic nie dalo... poza tym wg mnie ta cewka czy jej brak nie powinno miec wplywu na ladowanie... za to zastanawia mnie czesc schematu ktorej nie ma na twoim obrazku, to co idzie do charger control...


p.s. fon smigal na PMie z 6310 a po wgraniu z 8910i mam ikonke ze "?" na srodku :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-20, 01:12   

Domi a może by tak zrobić hybrydę z tych dwóch PM w jeden ? Część odpowiedzialna za ładowanie pozostałaby z 6310, a reszta z 8910i ? Pytanie tylko czy ktoś zna dokładnie wszystkie wpisy w PM ?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-20, 01:21   

na PMie 6310 nie ma ikonki "?" ale i tak po wlaczeniu "urzadzenie niekompatybilne"

dalej brak ladowania - L100 zmostkowany, na roznych PMach
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39