PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-20, 02:14   

Domi, a jaka ladowarke stosujesz?

impulsową czy transformatorową?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-20, 10:26   

logos2000, w tym wypadku niema roznicy
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-20, 10:47   

logos2000, sprawdzone na ACP-7E, ACP-12E, bateriach BPS-2, BLS-2N
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-20, 12:05   

pytanie:

Cytat:
i change flash ic to another, phone works, but when plugging charger i have "no charging :/


odpowiedz:

Cytat:

this is, because your phone do not know your battery.

bsi Resistor in BPS-2 and BLS-2N is 3,9k
bsi Resistor in BLB-2 and BLD-3 is 6,8k

my be you can solve it via special PM, if you can not solve it, modifi BSI in Phone.


no i juz wszystko jasne ;)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-12-20, 13:14   

Tutaj jest 2 aukcja i sa inne zdjecia :
http://www.allegro.pl/ite...swietlacz_.html
ale cos mu nie poszla ta nokia :P
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-20, 13:22   

Bujki, po prostu to sie rozeszło po necie i ludzie juz wiedzą co i jak, no może by się sprzedała jakby mniej za nią chciał...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
barwan
Nowicjusz



Telefon: 6310i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 5
Wysłany: 2006-12-20, 16:11   

logos2000 napisał/a:
bsi Resistor in BPS-2 and BLS-2N is 3,9k
bsi Resistor in BLB-2 and BLD-3 is 6,8k


Wiadomo, że dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele ;)
O ile się nie myle BLB-2 ma 68k a BPS-2 39k
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-20, 19:27   

Cytat:
my be you can solve it via special PM,

no właśnie o to mi chodziło
A najlepiej by mógł to sprawdzić tranceman jakby swoją uruchomił, bo mógłby sobie dostroić PM u siebie w pracy.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-20, 20:07   

barwan napisał/a:
O ile się nie myle BLB-2 ma 68k a BPS-2 39k
tez mi sie tak wydaje... wystarczy wziac miernik do reki

[ Dodano: 2006-12-20, 20:15 ]
zmierzone na kilku bateriach:
BLB-2 68k
BLD-3 75k
BMC-3 5,6k
BLS-2, BLS-2N, BPS-2 39k
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-20, 22:22   

no to plama ;/ ;p a bylem przkonany ze bedzie ladowalo - hmmm no bateria moze mic jakies znaczenie bo np 1600 laduje tylko z bl-5c i zadna inna. hmmm jakbym mial fona to bym mogl sie pobawic a tak tylko teoretyzuje ;/ co do osobnego PM dla ladowania to jak najbardziej wykonalne bo mam mozliwosc strojenia samego ladowania ale za cholere nie da sie tego zgrac tym sprzetem co mam - moglbym wgrac czesc PM odpowiedzialna za samo ladowanie jak bym mial fona (full pm 8910i wgrac a pozniej nadpisanie samego pm dla ladowania)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-20, 22:48   

tranceman, wlasnie zrobilem to ladowanie... trzeba dac rezystor szeregowo w linii BSI... a w praktyce jest to zajebisty problem! probowalem zmienic ten od UEMa R240 na wiekszy ale wtedy wchodzi w local mode, ten rezystor MUSI byc miedzy bateria a R202 tylko ze sciezka od styku idzie w plycie od razu do tego R202 - jedyne miejsce w ktore mozna wcisnac ten rezystor w fonie to POD STYKIEM i lekka przerobka styku
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-20, 23:19   

Domi, mozesz dac jakas fotke tego bajeru?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-21, 00:21   6310 color

mój pracownik zrobił sobie taką sztukę, ominął problem ładowania poprzez wstawienie rezystorka do wewnątrz baterii... jeszcze szlifuje podświetlenie na przetwornicy, bo to normalne kijowo świeci. Już niewiele mu do końca drogi zostało.
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
pdm64
Nowicjusz


Telefon: nokia6310i
Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-12-21, 00:38   

Rezystor w baterii ogranicza ten telefon do działania tylko na tym konkretnym egzemplarzu baterii, także po wymianie na inną telefon znów nie będzie ładował. Rezystor na linii BSI to już jakieś rozwiązanie aczkolwiek nie do końca idealne, a rzeczywiście da sie to rozwiązać w 100% softwareowo bez jakichkolwiek modyfikacji i wtedy telefon bedzie działał na każdej baterii i na każdej ładowarce.

pozdrawiam pdm64
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-21, 01:03   

pdm64, to niesamowite co mowisz! a moze powiesz jeszcze jak?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39