PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pywoo
Nowicjusz


Telefon: k750i
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-12-23, 07:38   

pdm64 jak chcesz to softowo rozwiąć ??
^
 
 
     
AdSense


PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-23, 08:05   

mi tez udalo sie zmontowac :) :) niestety nie jest mój moze kiedys jak przekupie ochrone go wyniose :) faktycznie nie ladóje normalnie :/ pobawie sie phoenixem i zobacze co sie da tym zriobic dam znac co i jak po swietach.
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-24, 21:46   


a tu oficjalna wersja fonika :]


p.s. przydaloby sie PM'owe rozwiazanie ladowania...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-24, 22:36   

Domi, a jak rozwiazales sprawe ciemnego podswietlenia ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-24, 22:54   

2 diody (z wyswietlacza 3100) od gory, ale i tak nie jest rewelacyjnie jasno (moze porownywalnie z 3510i)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-25, 00:51   

Domi, a jak z kablem FBUS? dziala bezproblemow?
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-25, 00:54   

Domi, obojetnie jaka wartosc rezystora?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-25, 01:28   

y37, nie wiem :p
MasterJapko, a odejmowac umiesz? :D jak tak to popatrz kika postow wczesniej :mrgreen:
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
wojlep
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-12-27, 21:46   

tez sobie poradzilem, poprostu w baterii w lini BSI zmienilem rezystor na wiekszy i laduje, ale wolabym w telefonie to zrobic tylko nie idzie, jak trzeba umiejscowic dokladnie ten rezystor pod stykiem? dawalem pod stykiem w lini BSI i niestety nie laduje
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-12-28, 10:39   

Duzo tego teraz na allegro :
http://www.allegro.pl/ite...wietlaczem.html
http://www.allegro.pl/ite...ietlaczem_.html
^
 
  Skype
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-12-28, 14:41   

Bujki napisał/a:
http://www.allegro.pl/ite...wietlaczem.html
Koleś nawet led-ów pod wyświetlaczem nie zmienił :|
_________________
I am the Left Hand of Darkness
I am the Right Hand of Light
I am the Lurker of the Twilight
I am the Mist of the Dawn
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-29, 00:43   

Zeby diody lepiej swiecily mysle ze wystarczy zewzec rezystory przez co zwiększyć prąd przewodzenia czyli zewrzeć rezystory R307, R309 R310.

Sprawdzone.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-29, 23:31   podświetlenie

MasterJapko, jak zewrzesz rezystory to zwiększysz rozładowywanie baterii. Proponuję inne rozwiązanie, na przetwornicy z 6610. Nie jest to duży problem, a intensywność świecenia jest przepotężnie większa, przy kilkukrotnie mniejszym prądzie (wyższe napięcie o wysokiej częstotliwości).

potwornica.jpg
Plik ściągnięto 85 raz(y) 23,94 KB

_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-30, 02:14   

s-serwis.pl, cyzli wystarczy ja tlyko podmienic z 6610 i efekt bedzie zdecydowanie lepszy? Czy jednak mzoe jest jakis haczyk?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-30, 10:28   

MasterJapko napisał/a:
cyzli wystarczy ja tlyko podmienic z 6610
nie, bo w 6310 nie ma zadnej przetwornicy tylko tranzystor
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39