PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-30, 13:59   

Domi, wiec w jaki sposob to zaaplikowac?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-30, 14:17   

MasterJapko, na plycie nie zamontujesz wiec jako pajaka :) ja bym dal albo zamaist tranzystora albo miedzy tranz a diodami... jest tylko jedno ale: normalnie diody sa rownolegle bo jest niskie napiecie, a przy W LED Driver sa zwykle po 2-3 szeregowo... duzo przerabiania na plycie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-30, 14:32   

Domi, wiec jednak lepiej zmostkowac rezystory i najwyzej stracic troche na czuwaniu baterii...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-30, 14:36   

MasterJapko, tyle ze tylko R307 bo R309/310 sa od klawiatury a tam po zmianie diod swieca wystarczajaco jasno
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-30, 15:55   

Domi, no wsumie tak. Ale to chyba takze zalezy od diod nie?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-30, 16:44   

Domi, a jesli przeciac sciezke ew. odlutowac rezystor od diod i polaczyc wszystkie plusy?

i po klopocie......
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-30, 17:15   

logos2000 napisał/a:
odlutowac rezystor od diod i polaczyc wszystkie plusy

i co Ci to daje? sa polaczone wszystkie rownolegle...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-30, 19:03   

Domi, a no tak sory ;] faktycznie ciac przy kazdej diodzie mase to niezbyt :/
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-09, 19:52   

Hmmm... pomysł z lcd fajny...ale na mnie robi lipne wrażenie:D nie wiem czemu :)
Ogolnie pogratulować koledze jeżeli mu taki zabieg wyszedł
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-01-10, 11:58   

nie no chlopaki :mrgreen: ja jestem pod wrazeniem :wink:
chyba zrobie cos takiego w celach edukacyjnych dla wlasnej satysfakcji :razz: poczym pewnie pojawi sie na allegro :grin:

mam tylko jeszcze kilka pytan.
1. co dokladnie z tymi rezystorami, zeby ladowal? sprawdzam wartosci tych rezystorow w telefonie na linii BSI i wartosc rezystowa w baterii i wstawiam jeden gratis aby np. suma wynosila 39K - by rozpoznal baterie, czy mierze tylko rezystor w baterii i dopasowuje do 39k?
2. Podswietlanie zrobie chyba tak jak domi :cool: Swietny pomysl z tymi dodatowymi diodami :wink: A gdyby tak jak kombinuje logos2000 wylutowac rezystor, na krotko polaczyc plusy ale i masy w diodach aby byly szeregowo i wtedy ten ukladzik z 6610? masa(podlaczona rownolegle) co zostanie z orginalnego polaczenia na diodach bedzie wtedy przeszkadzac?
3. na pierwszej aukcji i bodajrze na drugiej tez upierali sie ze to 6310i pewnie daltego ze po przerobce niczym sie nie rozni (procz naklejki pod bateria :lol: ) ale co z tymi pocznymi przyciskami? Pisali ze dzialaja :???: moze tez na krotko podpiete do padow od GORA i DOL na klawie?? Bo inaczej to by ciezko bylo chyba ze jest jakis inny soft.....

Aha nawiazujac jeszcze do sprawy z przywroceniem imei. To tak jak juz pisali wystarczy zgrac *.RPL i wgrac go z powrotem, zgrac full pm i za free przerobic go the imei maker'em :grin: z reszta po flashowaniu i resetach imei (w sofcie) chyba automatycznie ustawia sie na taki jaki jest w UEM'mie(tu nie jestem pewien), ostatecznie UFS z HWK i patch imei :smile:

teraz to juz chyba wszyscy beda wstanie przerobic swoja 6310 :cool:
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-10, 13:08   

toporek18,

1. suma ma sie rownac 39K

2. w 6310 diody sa polaczone rownolegle, Domi to juz wyjasnil, trzeba by bylo kazda diode lutowac + do - i tak i tak troche roboty jest..... tym bardziej ze trzeba przeciac orginalne sciezki.

3. boczne przyciski no coz mozliwe ze sa "podpiete" w jakims innym miejscu w koncu klawaiture ublsuguje ten sam uklad

wsio :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-01-10, 14:01   

dzieki logos2000 za odpowiedz :cool:

ad.2

wlasciwie to mozna tylko zakleic po jednym padzie pod dioda(tak aby sie trzymaly plyty na jednym) i kabelkiem polutowac + do - nastepnej. pytanie czy bedzie to bardziej wydajne niz dolozenie dwoch dodatkowych diod, bo jakby nie bylo wiecej zabawy. Ale w gra wchodzi zywotnosc baterii, moze warto....
^
 
     
barwan
Nowicjusz



Telefon: 6310i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 5
Wysłany: 2007-01-16, 13:57   

Mój sposób na ładowanie: połączyć rezystor 100k równolegle z pierwszym z rezystorów R202 (obok UEMa)[/b]

1.JPG
Plik ściągnięto 71 raz(y) 40,82 KB

^
 
     
michaltraczyk 
Nowicjusz



Telefon: nokija
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 24
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-21, 23:06   

witam. mam pytanie. gdzie na płycie w 6310 znajduje się rezystor r307??? dzieki z odpowiedz pozdrawiam
_________________
..::michał::..
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-21, 23:49   

Rozumiem, że chodzi o 6310i

_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39