PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
michaltraczyk 
Nowicjusz



Telefon: nokija
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 24
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-22, 10:02   

dzieki za szybka pomoc. chodzilo mi o 6310 bez "i". ale chyba rezystor znajduje sie w tym samym miejscu?

[ Dodano: 2007-02-22, 15:52 ]
juz nie potzrebuje pomocy. przez przypadek wylutowalem kilka elementow. dzisiaj udaje sie do orange po nowy fon. dzieki pozdrawiam
_________________
..::michał::..
^
 
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-01-22, 19:35   

a sobie odkopie trupka, bo już nie daję rady :]

Kod:
MCU Sw: V 05.31 24-08-04 NHM-4NX (c) NMP.
PPM Sw: V 05.31 24-08-04 NHM-4NX (c) NMP. B
BT Det: A
Prd.Cd: 0509561
Bpr.Cd: 0509545
Pro.Sn: SU2139642
HW    : 7000
PCI   : 0
UEM   : 36
UPP   : 288
RFIC  : 0105
DSP   : G5.0-5.41
LCD   : LDS171
IMEI  : ??????-??-??????-?
SLconf: 75F-F7-9F90F878A26
SLprof: 786DB1874F65367-6
SLvar : 0055FFFFFFFFFFFFFFFF
SLaux : 00020000
Provider: Not Found
   #pw+ 812 051 537 022 461 +1#
   #pw+ 439 967 552 741 374 +2#
   #pw+ 093 843 317 140 150 +3#
   #pw+ 124 414 740 266 522 +4#
   #pw+ 995 262 713 334 570 +5#
   #pw+ 807 411 722 506 622 +6#
   #pw+ 884 161 705 233 370 +7#


Wredny imei nie chce wejść :D Mam rpl i pm z 6310 ... Ale pm wgrywamy od 8910i ? a rpl ? losowy ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-22, 20:04   

provider-init simlock
^
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-22, 20:41   

Miałem tak jak styki kabla nie dociskały.
_________________
BB5Box by Raskal
UFS + HWK
JAF + PKEY
Ultima Box Light
SETool
UST-Pro 2
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-01-22, 21:00   

Potrzebuje plik *.pat do 8910i ... Ma ktoś ?
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-01-22, 21:31   

lala166, lala skoro nie masz w instalce do UFS, to raczej nie znajdziesz... Uzyj JAF, on nie potrzebuje PAT.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-01-22, 21:33   

1. zczytac z 6310 full PM (0-255), backup RPL
2. wylutowac flash z 6310
3. wlutowac flash z 8910i (moze byc uzywany, takze z innych modeli np 6100)
4. sprawdzic czy poprawnie wlutowany (czy box widzi poprawny flash id)
5. full flash erase
6. wgrac full soft z 8910i (mcu, ppm, cnt) - mozna dac Skip Erase
7. wgrac wczesniej zczytany PM z 6310 - jesli sie nie zdazy wgrac w ciagu 30 sekund (po ktorych tel bedzie sie wylaczal) to podzielic PM na 2-3 fragmenty i wgrac wszystkie
8. ponownie full flash 8910i !!!
teraz imei powinien byc ok
9. resety, unlock i gotowe

kopiowanie zabronione!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-22, 21:34   

Domi napisał/a:
9. resety, unlock i gotowe

kopiowanie zabronione!
jeszcze ładowanie o ile pamiętam ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-01-22, 21:40   

no tak jeszcze szeregowo z bateria rezystor... nie pamietam jaki ale pisalem gdzies wczesniej - i ladowanie zalatwione
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-01-22, 22:08   

Domi, dzieki ;] zaraz będe próbował .. a z baterią to widziałem opis żeby na płycie wlutować 100kOhm opornik .. Biorę sie za robotę ..

Kod:
1st Boot Ok, DCT4, UPP: 0120
FlId Aliasing with: 00EC22F0
Fl0: 0x01000000-0x017FFFFF,00EC22F2,Sam [b]K5U64418TM[/b]
Algorithm: u_amd_b.fia, Ver: 4.63.0


czy jak mam tak to znaczy że prawidłowo wlutowany ??

[ Dodano: 2008-01-22, 22:10 ]
Domi, a kiedy PM z 8910i ?

[ Dodano: 2008-01-22, 22:12 ]
to jezeli chodzi o ścisłość to jeszcze diody .. lcd mam ;p

Kod:
Erasing: 0x015C0000-0x016BFFFF ...
Erasing Error: 10, at: 0x015C0000-0x015DFFFF, 9407AA, Time: 00:01
Process Failed, Repowering Mobile


czy moge PPM wgrac oddzielnie bo nie chce sie ?!?!

[ Dodano: 2008-01-22, 22:48 ]
...
jednak lipa .. dalej ??????????????? ...
Robie tak jak w opisie, tylko najpierw wgrywam MCU a później PPM + CNT

jest szansa że zrobię to tak: http://forum.gsmhosting.c...8&highlight=pat ??
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-22, 22:52   

kombinuj, na gg ci pisalem co moze pomoc...:)
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-01-22, 22:54   

zdaje mi się że to przez FLASHa bo stawiałem go bez sita .. Co wy na to ??

[ Dodano: 2008-01-23, 09:47 ]
VICTORY :D IMEI naprawiony :) o dziwo tel. śmiga dłużej niż 30s :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jeszcze lcd diody i ładowanie :)

Dzięki wszystkim za pomoc ! :]
^
 
 
     
camikazee 
Nowicjusz



Telefon: 6630 6230i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 3
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-04, 19:49   

Sobie zrobilem dwa dni temu taka sluchaweczke i niesamowicie jestem zdenerwowany bo po wymianie diod zasiegu brak :/ jutro ciag dalszy w walce z tym nieszczesnym procederem :P
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-03-04, 20:00   

camikazee, A czy przypadkiem przy wymianie diod nie uszkodziłeś żadnych innych kondensatorków itp??
albo czy nie zalałeś ich przypadkiem cyną ??
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-03-04, 20:05   

no i ja wkoncu zrobilem :) Dzis zaczalem druga sztuke, ale wyrwalem 3 pady przy czyszczeniu na plycie glownej ;/ chodzi o te pojedyncze pady na rogach - czy one sa potrzebne?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39