PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-04, 20:07   

camikazee, Czytałeś wszystkie 24 strony?? Z tego co pamiętam poruszany był problem zasięgu

[ Dodano: 2008-03-04, 20:18 ]
Albo był problem z ładowaniem nie pamietam :)
^
 
  Skype
     
AdSense


camikazee 
Nowicjusz



Telefon: 6630 6230i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 3
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-04, 20:27   

Tyleze u mnie to raczej bardziej zaawansowana sprawa i boje sie o UEMa, bo jedna diodka jest blisko, ale raczej mu krzywdy nie zrobilem. Co do lutow sa czysciutkie (to nie pierwszy moj telefon do diod:P). Poczatkowo myslalem o opilkach od pilowanego ekranu, ale 3 razy porzadnie wanna wymylem plyte. Wymienilem dla pewnosci VCO, switcha i koncowke. PMy ladowalem i nic. Dodam, ze po pierwszym flashu 8910i zasieg byl pelny, dopiero po diodach i wanience polecial :(
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-04, 23:04   

MasterJapko napisał/a:
ale wyrwalem 3 pady przy czyszczeniu na plycie glownej ;/ chodzi o te pojedyncze pady na rogach - czy one sa potrzebne?

jesli piszesz o tych pod flashem co sa 4 na wszystkich rogach to one sa tylko do kulek sluzacych jako podpory, te pady bardzo czesto odchodza bo nie maja zadnego polaczenia tylko sa tak sobie na wierzchu plyty
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-03-06, 00:04   

masz racje, smiga :)

[ Dodano: 2008-03-06, 00:05 ]
domi,a co zrobiles zeby podswietlenie mocno swiecilo? bo z kolesiem kombinowalismy z przetwornica i wcale nie jest zadowalajaco...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-06, 12:15   

nic nie robilem bo mi sie nie chcialo :p swiecilo podobnie jak w 3510i albo gorzej
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-12, 20:35   

no moja 6310 kolor chodzi tylko ekran sie nie podswietla zadobrze.. musze pokombinowac z diodami...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-23, 21:14   

Witam mam kilka pytań
1 Jak ma być przylutowany flash, czy tak samo jak w 6310i patrząc na napisy ??
2 mam Mt-box jak zgrać imei?


dziękuje pozdrawiam.
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-06-23, 21:39   

zgraj 208 wartość PMa oraz najlepiej zczytaj ask (RD UEM albo cos w tym stylu)
flash ma być wlutowany tak jak wskazuje kropka
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-23, 22:04   

a flash ma być K5U64418TM SEC czy spanion nsd64ja0bjw21 ??


upss..wylutowałem K5U64418TM i Amd z 6310i i one są inne niewiem w krórym kierunku ma być kropka, od strony procka czy złącza ???
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-06-23, 22:51   

robisz taką modyfikację a nie umiesz MT obsłużyć .. Nie korzystasz z serwisówki .. trochę się dziwię :/

z tego co pamiętam to od strony złącza (po lewej)

K5U64418TM
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-23, 23:28   

po przelutowaniu flash
%%%%%%%% ERROR BOOTING:
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-06-23, 23:31   

stawiaj jeszcze raz ... a nie przegrzałeś upp obok ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-06-23, 23:38   

lala166, kowal0071, chyba cos bedzie z procem bo sie nie botuje...
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-23, 23:54   

stawiałem dwa razy i tosamo, wstawiłem spowrotem AMD i tel odpala normalnie

a moze w złą strone go lutuje (kropka po lewej od złącza)


ma jeszcze pytanie, czy w programie ustawia się 6310i czy 8910i ???
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-06-24, 00:03   

to albo ta co wstawiasz jest uszkodzona albo cos naprawde musisz zle robic...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39