PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-23, 23:20   

noto chyba cos zle robie bo wylutowałem kość z dziłającej 3100 i dalej %%%%%%%% ERROR BOOTING:
^
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-06-24, 16:47   

kowalkarol1, prędzej do upp najpierw leci, potem do uema ..
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-06-24, 17:43   

lala166, a gdzie ja napisalem ze UEM?
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-24, 20:35   

da ktoś fotke jak ma być przylutowany flash?? sprawdzałem na trzech kościach i nie idzie wlutowałem spowrotem Amd i tel chodzi normalnie
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-06-24, 21:14   

z tego co pamiętam w 3100 takiej kości nie było, tylko w 6100 (tzn w 6100 były częściej) i napewno są dwa rodzaje taka którą się lutuje poziomo i pionowo .. zrobię ci to zdjęcie jutro bo mam akurat przerobioną płytę na biurku ..

[ Dodano: 2008-06-24, 22:16 ]
karol, myślałem że jak mówisz procesor to chodzi ci o uem ;) a to i to możemy tak nazwać
^
 
 
     
holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2008-07-02, 21:02   

kowal0071 napisał/a:
da ktoś fotke jak ma być przylutowany flash?? sprawdzałem na trzech kościach i nie idzie wlutowałem spowrotem Amd i tel chodzi normalnie


jako że dużo osób pisze i prosi o fotki jak ma byc wlutowany flash, załączam trzy fotki. pierwsza ze starym flashem, druga po zmianie i trzecia z podswietleniem które wyszlo super..
pozdr

holden vel gom3z

backlight.jpg
Plik ściągnięto 88 raz(y) 175,51 KB

nowy_flash.jpg
Plik ściągnięto 122 raz(y) 368,94 KB

stary_flash.jpg
Plik ściągnięto 100 raz(y) 325,26 KB

_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-07-03, 18:59   

Podświetlenie na jakiejś przetwornicy ?
^
 
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-08-06, 00:10   

podłacze sie do tematu wygrzebalem gdzies 6310 i chcialem przerobic na kolor wrzucilem flasha z 6100 spoko dzialalo ale nie bylo nic na lcd postanowilem przekulkowac flasha i mam:

1st Boot Ok, DCT4, UPP: 0120
Fl0: 0x01000000-0x01FFFFFF,90C8B61A,
Algorithm: u_intel.fia, Ver: 4.57.0
Algorithm Ok, MSID: 84E2B46ED84B28A40D70C79163
Decoded MSID: 1EE4BAE9-001682F4-A8000000
Encoded FAID: 065D8A3D-F8752AAB-737F51D5
Erasing: 0x01000000-0x0100FFFF ...
Erasing Error: 10, at: 0x01000000-0x0100FFFF, 940207, Time: 00:00
Process Failed, Repowering Mobile

flash stawaialem z 10 razy takze mysle ze nie moglem 10 razy zle postawic, skrajne pady do masy pod flashem wyrwane ale one sa nie potrzebne, na starym flashu takie samo zachowanie
Holden pomocy :)
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-06, 09:31   

jubi20, to masz gdzies problem z komunikacja. Zle odczytany jest flash. Mialem podobny przypadek w 3100 kiedys.
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-08-06, 14:02   

wiem ze zle odczytany flash :p tak wlasnie mysle ze jest blad UPP->Flash, no ale juz niewazne chcialem podniesc proca i przy oczyszczaniu polecialo kilka padow tel poszedl na czesci
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-08-07, 22:17   

mogły odlecieć pady no-connect .. próbuj stawiać .. i tak był stawiał na problem z flashem
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39