PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 18:48   

sundance_kid, proszę bardzo http://www.s39175.ps.pl/6310i/P1020247.JPG
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-12-02, 19:19   

moze za granicą nam powiedzą jak to zrobić :D http://gsmhosting.com/vbb...670#post2119670
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 19:25   

płytka noki 3510i:
szerokość w najgrubszym miejscy: 45mm
wysokość :105mm

rozmiary wyświetlacza bez blaszek i innych pierdół:
szerokość: 37mm
wysokość: 37mm

wymiary wyświetlacza na którym coś sie wyśiwetla:
szerokość: 32mm
długość: 25mm

da rade ktoś tak mniej wiecej sprawdzić jakie wymiary ma wyświetlacz z tej 6310i? Da wogóle rade wsadzić tam coś takiego (wyświetlacz i płytke) od 3510i?

[ Dodano: 2006-12-02, 19:49 ]
no to widać że jesteśmy ze 100lat za murzynami bo na gsmhosting piszą że da sie coś takiego zrobić z 6310 to i może z 6310i da sie...
Cytat:
I know it is posssible with 6310 but not 6310i
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 19:53   

Reich, noo my jesteśmy zacofani w porównaniu do nich.. Ale z DCT-3 jest już lepiej :D

[ Dodano: 2006-12-02, 19:56 ]
A zresztą co za różnica czy 6310 czy 6310i skoro się środek wymienia... Chyba że oni robią to tak jak z 1100.

[ Dodano: 2006-12-02, 20:02 ]
Kod:

Firstly find working 6310, NOT 6310i (you have to use 6310 because it's dual band like 8910i which is based on hagar).
Backup imei area in flash (use jaf or karwos suite or..)
Change flash ic into K5U64418TM.(SAME AS 8910i FLASH IC)
Flash mcu, ppm and cnt using 8910i flashes.
Write .rpl, pm from 8910i, full defaults+unlock.
Change lcd into 3510i (use glass only, frame from 6310).


[ Dodano: 2006-12-02, 20:03 ]
Wyjaśnione :wink:

[ Dodano: 2006-12-02, 20:04 ]
http://www.gsmhosting.com...ight=6310+color

[ Dodano: 2006-12-02, 20:04 ]
Cały temat o tym - chyba 6310 sobie kupie :D teraz można troche kasy zbijać.

[ Dodano: 2006-12-02, 20:10 ]
Kurde ten autor tego arta - gom3z jest polakiem bo na jego skrinach pisze POP

[ Dodano: 2006-12-02, 20:11 ]
I PL menu

[ Dodano: 2006-12-02, 20:18 ]
no i jeszcze tam piszą że 8910 można przerobić na 8910i :)

[ Dodano: 2006-12-02, 20:23 ]
No to co?? Ludzie róbcie takie 6310 i opychajcie i zgarniajcie kase!!
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 20:36   

Czyli wszystko możliwe, już szukam sobie jakąś 6310, niestety gorzej ze sprzętem, ani Jafa, ani nic porządnego, ale napisałem maila do gom3za i zobaczymy co odpisze.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-02, 20:43   

z tym ze to nie jest 6310i !!!!! to tylko 6310 a to ruznica :D babka ma błąd w aukcji hehe mozna ja weryfikowac :D
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 20:52   

dobra przerobilismy temat :) kosztowalo nas to 6 stron ale jest :)

teraz czekam na odpowiedzi mistrzowie:

1. coto znaczy: "Change flash ic into K5U64418TM.(SAME AS 8910i FLASH IC)" ? zamiec flash na plytce? lutowac itd??

2. co z obsluga IRdy??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 20:56   

jeśli to polak, to sie dogadamy, czekam na maila
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 20:56   

logos2000, z ta irda to byc może jakiś kit albo zostaje ze starego softu obsługa albo co :> a teraz chodźccie zasypiemy babe mailami że wiemy jak to jest zrobione, co wy na to??

[ Dodano: 2006-12-02, 20:57 ]
Flash ic - to jakiś identyfikator czy co??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 20:59   

koleś jest z Polski, a dokładnie z Sochaczewa.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:00   

Reich, no to zagadaj z nim żeby jakąś instrukcje po polskiemu dał :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 21:05   

już gadałem i czekam na odp.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 21:06   

hmm a ten koles co to zrobil to przypadkiem nie jest jej rodzina :)
i widzicie mialem racje ze LCD z 3510i!!.

to co teraz powiecie o przerobce 3510 na 3510i?
widac nie potrzeba zadnych innych ukladow graficznych!
w przypadku 3510 sadze ze to tylko wyswietlacz i soft (jesli rozmiar flasha jest taki sam w obu modelach) wie ktos cos na ten temat?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 21:06   

już gadałem i czekam na odp.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:06   

A tak wogóle jakie są różnice między 6310 a 6310i??

[ Dodano: 2006-12-02, 21:07 ]
logos2000, wiesz pewnie się da bo 8910 na 8910i też można!!

[ Dodano: 2006-12-02, 21:09 ]
To w modyfikacjach DCT-4 już powinno być :wink:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39