PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 21:13   

przenies ktos to do membersow!! :D poki sie nie roznioslo! hehe
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 21:14   

@logos2000 mylisz sie, raczej nie wykonalne
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:15   

logos2000, a czemu??

[ Dodano: 2006-12-02, 21:16 ]
a zresztą przenoście ja i Reich już wiemy co i jak
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 21:23   

ale nie bede miec dostepu do tego topicu, jak bede miec instrukcje po polsku to zrobcie to jakoś żebym mogł go widzieć i odpowiadać
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
Ostatnio zmieniony przez Reich 2006-12-02, 21:40, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:24   

Reich, nie licz na to że Cię od razu do membersów dodadzą...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 21:25   

nie o to mi chodzi, chce widzeć tylko ten pojedyńczy post, o ile da rade
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:27   

Reich, wg mnie nie da się :]
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-12-02, 21:31   

seba123, Reich, przenosze do działu Modyfikacje DCT4 :] śledziłem cały temat i jestem tego samego zdania... niech to pozostanie dostepne dla ogólu... i tak mało kto skorzysta...
...najlepiej to jeszcze udostepnić tylko PT... :[ na gsmhosting.com, nikt nie szczędził tajemnicy... a tutaj to wszystko dla siebie chcielibyście zatrzymać... :|
...zachłanność nie zna granic... :[
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:36   

bubek3, no właśnie czemu mają tylko uchonorowani użytkownicy korzystać?? A teraz będie wszystkim licznik postów nabijał się i już nie będzie można robić OT :/

[ Dodano: 2006-12-02, 21:37 ]
A poza tym kto ci teraz sobie kupi (ofkorz ten co nie ma) 6310 i boxa żeby się pobawić...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-12-02, 21:37   

seba123, od teraz, ot = usuniecie postu...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 21:48   

Przejrzałem teraz allegro i najtańsza 3510 jest za 60 zeta a 3510i za niecałą stówke - LCD do 3510i kosztuje 6 złotych czyli wniosek jest taki że nawet jesli da się to zrobić to zbytnio się nieopłaca - chyba że dla satysfakcji (albo ma się 3510 i chce się z niej 3510i zrobić).
A te LCD od 3510i i od 6310 wyglądają tak samo?? (chodzi o mocowanie)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-02, 21:48   

Więc teraz, by zrobić sobie taką nokię wystarczy:
-zmienić LCD
-zmienić diody na białe
-i odpowiednio soft? (mogę to zrobic prodigy?)

Dzięki koledzy! Jesteście świetni, jestem tylko pełen podziwu, że ludzie robili to już wcześniej, a my nic nie wiemy :(
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-02, 22:02   

Jak myślicie dałoby rade to zrobić używając prodigy? z kumplem rozważamy zrobienie czegoś takiego tylko potrzebuje info (prodigy potrafi sie bawić na pm i rpl)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 22:25   

No kurde BGA trzeba lutować - ale jednym słowe gra warta świeczki :P
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-02, 22:35   

mam 6310 i mam reszte potrzebnych czesci ktos chce kupic taka sama ? jutro mysle ze sie tym pobawie :D
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39