PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Diody w 3510 oraz w 3510i


Diody w 3510 oraz w 3510i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Diody w 3510 oraz w 3510i
Przesunięty przez: wntl
2006-04-02, 20:16
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-03-17, 23:07   Diody w 3510 oraz w 3510i

Witam.

Mam dwa telefony, jedna 3510 i 3510i. Wymienilem w 3510i diody pod klawiatura na czerwone i efekt calkiem fajny:-) problem jest natomiac z nokia 3510:/ Otoz wylytowalem wszystki zielone diody, wlutowalem na klawiature czerwone i swieca extra:-) lepiej niz w 3510i:-) chcialem tez do tej 3510 zalozyc imitacje kolorowego lcd:] wiec diody ktore wylutowalem z 3510i wlutowalem do 3510 na wyswietlacz, u tutaj jest moj problem:/ diody ledwo co swieca:/ w nocy prawie wyswietlacza nie widac:/

Co zmostkowac by te biale swiecily tak jak w 3510i?? I dlaczego tak w ogole sie dzieje? przeciez to prawie taki sam telefon:)

dodaje w zalaczniku taki "schemacik" robiony na biegu w paint'cie:) ale obrazuje mniej wiecej oco chodzi:) bo z opisu mozna sie pogubic:)

3510-led.jpg
kliknij by powiekszyc
Plik ściągnięto 124 raz(y) 22,81 KB

^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-17, 23:15   

Ja osobiście nie radziłbym mieszać białych z czerwonymi bez rezystorów :/ ja tak uwaliłem swój pierwszy tel modyfikowany hw :/

Zaglądnij do serwisówki. Tam powinno być, które elementy (rezystory) sa od diód. Powiem jeszcze, że nie powinno się mostkować, tylko zmienić wartość na mniejszą.

Pozdro
^
 
  Skype
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-03-17, 23:22   

_Brutus, czyli w tych modelach wszystkie 4 diody sa jako jeden obieg?? nie jak np. 3310 osobno lcd i osobno klawka? nie wiedzialem:/ dlatego wrzucielem mieszanke:] ze sie nie miesza diod to wiem nie pierwszy raz to robie:P myslalem tylko ze to sa dwa obwody<LOL> sciagne zaraz serwisowke i oblukam, wrazie jakby wiedzial ktos dokladnie, ktore rezystory odpowiadaja za diody to prosze o info:)
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-17, 23:30   

toporek18, o ile sie nie myle to w 3510 jest tylko 1 obwód !! i przez to tak sie dzieje

jak umisz niemiecki, to poczytaj TUTAJ, ja nie umie niemieckiego to ci nie powiem :p
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-03-18, 11:32   

wntl, masz racje! niestety:/ w 3510 jest tylko jeden obwod:/ sprawdzilem :-) za diody odpowiadaja rezystory R318 i R319, jednak zmiana ich wartosci nie wiele daje. Sytuacje zmienia zmostkowanie 3 nozki V320 z R307, zrezygnowalem z tego bo kto wie co by sie dzialo na dluzsza mete.

Na przyszlosc dla tych ktorza chca wymieniac diody w 3510:
Zmieniajcie wszystkie 4 diody na takie same:-)

Pozdrawiam
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-18, 20:22   

toporek18 napisał/a:
Zmieniajcie wszystkie 4 diody na takie same:-)

albo takie o podobnych parametrach (biale-niebieskie, czerwone-pomaranczowe).
sam robilem 3510 na niebiesko - bialo i dzialalo ok :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-13, 00:10
Brak nowych postów Nokia 3510i Tuning co sądzicie:) Putek^^ Nokia 4 2012-02-13, 20:32
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 18:46
Brak nowych postów [2ap.pl] Nowa promocja oraz zmiany na... 2ap Komputery 0 2014-02-28, 20:29