PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Flashowanie Boxem Tornado


Flashowanie Boxem Tornado

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Flashowanie Boxem Tornado
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-06-24, 20:49   Flashowanie Boxem Tornado

Mam pytanie czy po czynnosci flashowanie tornadem noki dct-3 dtc-4 robi sie jakies dodoatkowe operacjie np liczenie sum kontrolnych???? Bardzo prosze o opis czynnosci flashowania
^
 
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-24, 21:02   

Kod:
1. Ściągamy z supportu (Najlepiej: z HotSupportu) flash, instalujemy go.
UWAGA W wypadku, gdy na supporcie znajdują się flashe, np:
MCUSW 5.55 DP 1.00
MCUSW 5.55 DP 1.01
Instalujemy TE SAME MCUSW i DP "po kolei" czyli najpierw 1.00, później 1.01, itd.
2. Uruchamiamy program DCTX_UFSX
3. Wybieramy odpowiednią zakładkę (DCT4 / WD2)
4. Wybieramy model z listy
5. Wybieramy pliki MCU, PPM, CNT (oprócz PM)
(Niedługo opis zautomatyzowanego wybierania plików via KarwosSuite 2)
MCU ZAWSZE będzie miało końcówkę 0 (zero) i największy rozmiar
PPM ZAWSZE będzie miało końcówkę LITEROWĄ (zazwyczaj B lub EA to paczka z polskim językiem), oraz średni rozmiar pliku od 0,5mb do 2mb
CNT końcówkę powinna mieć CNT_B, CNT_XB, IMAGE_B, UCP_B, *_B, w zależności od Pakietu językowego.
6. Po wybraniu plików MCU, PPM, CNT zaznaczamy Full Factory Defaults i Software Upgrade Defaults, naciskamy Create ini File (tak aby następnym razem nie wybierać plików i opcji).
7. Podłączamy telefon pod boxa i kabel serwisowy.
8. Opcjonalnie jeśli chcemy zresetować kod zabezpieczający/usunąć simlocka zaznaczamy Reset user lock / Init Simlocks wcześniej koniecznie [/b]ODZNACZAJĄC[/b] Use ini file settings
UWAGA gdy flashujemy martwy telefon (nie włączający się) koniecznie odznaczamy opcję AUTODETECT PRODUCT.
9. Naciskamy START, rozsiadamy się w wygodnie w fotelu i cierpliwie czekamy


FAQ by karwos www.karwosgsm.pl/support

Cytat:
np liczenie sum kontrolnych????

masz autofaid zaznaczone = wiec robi w dct-3 :)
^
 
 
     
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-06-24, 22:35   

W przypadku dct-3 i dct-4 tak samo sie postepuje czy jkies opcjie przy flashowaniu dct-3 i dct-4 sa inne?
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-24, 22:39   

dct-3 nie masz CNT ;)
^
 
 
     
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-06-25, 12:20   

A co to jest CTN??
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-25, 13:14   

Mar_Gaj12, chodzi o to że w dct3 nie wybierasz tego pliku ctn.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-06-26, 10:23   

Pytam o flashowanie bo dotychczas kjorzystałem z Dejana. A teraz kupiułem tornado i jak zflashowałem NOKIE 3310 to przy zatwierdzaniu kodu pin sie wyłancza
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-06-26, 11:29   

Mar_Gaj12, <lol> ja bym powiedzial, ze to wcale nie musi byc wina softu :)
^
 
     
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-06-26, 11:38   

A ja mysle ze zle flashuje bo dejanem nie mam takich probleów i wszystko dziła
^
 
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-27, 14:09   

Poczytaj: http://rapidshare.com/fil.../instrukcja.doc
_________________
BB5Box by Raskal
UFS + HWK
JAF + PKEY
Ultima Box Light
SETool
UST-Pro 2
^
 
 
     
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-07-01, 16:31   

A jesli chodzi o Nokie to wszytkie usterki programowe bez problemu naprawia?
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-07-01, 23:50   

nie wszystkie i nie bez problemu ale przwie wszystkie i bez wiekszych pro;emow
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Samsung e250d flashowanie danioo94 Samsung 1 2009-07-17, 11:46
Brak nowych postów Jakie oprogramowanie do TORNADO UFS-3... Dawido16 SW 5 2009-08-24, 20:10
Brak nowych postów 3330 flashowanie Jafem wasiesto DCT-3 1 2010-02-03, 03:24
Brak nowych postów Problem z nokią 5200 i boxem b55 szef901 Simlock 2 2010-10-25, 20:02
Brak nowych postów Przerwane Flashowanie Nokii n-73 bartos1995 DCT-3 1 2011-03-28, 21:43