PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > flashowanie Nokij 3100 bez włacznika telefonu


flashowanie Nokij 3100 bez włacznika telefonu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » flashowanie Nokij 3100 bez włacznika telefonu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Mar_Gaj12 
Użytkownik


Telefon: Nokia N8
Operator: Orange
Wiek: 31
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 102
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-08-31, 12:43   flashowanie Nokij 3100 bez włacznika telefonu

Zna ktos sposób na zflashowanie Noki 3100 bez powerswicza???
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-31, 12:56   

Mar_Gaj12, jak masz dobry kabelek to włacznik do tego nie jest potrzebny.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-09-01, 12:59   

Mar_Gaj12, jest bardzo prosty sposob - w momencie kiedy trzeba nacisnac wlacznik (nie masz go wiec nie wcisniesz) podlacz na chwile ladowarke (wloz i wyjmij) - telefon zareaguje tak jak po nacisniecu wlacznika i flashowanie wystartuje ;)

pozdro
xury napisał/a:
jak masz dobry kabelek to włacznik do tego nie jest potrzebny.
ja tam takich kabelkow nie widzialem - jak fon jest dead to bez wlacznikia nie wystartuje
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-01, 15:11   

ja ostatnio tez mialem 3 sztuki bez wlacznikow, to wcisnalem sobie w zacisk razem z kablem(sama plyta bez korpusu itd) i wtedy pinceta na wlaczniku. 3 postawione:)
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-09-01, 16:33   

tranceman, tu chodzi o 3100 a nie 3310
Przy normalnym boxie przeciez nie trzeba wlacznika w dct-4
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-01, 16:52   

Domi zgadza sie, ale przed chwila flashowalem 3 kolejne 3100 ktore dzialaly, i nie chcialy ruszyc, ci ciekawe ruszyly jak zwarlem piny od wlacznika po lewej stronie(zakladajac ze gora to gora plyty, dol to dol plyty) Tornado ani prodigy oraz nss nie ruszyl, zwarcie pomoglo, poszedl soft:) cykaja:)
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-09-01, 16:53   

Domi napisał/a:
Przy normalnym boxie przeciez nie trzeba wlacznika w dct-4

dokładnie tak jak Domi pisze. Czasami jednak przy nieodpowiednio skonstruowanym kablu trzeba nacisnąć Power, zazwyczaj właśnie w 3100 podczas bootu, ale nie koniecznie, ale bardzo często przy rozpakowywaniu contentu trzeba "pomóc" przez naciśnięcie Power. Zauważyłem w mojej praktyce, że na tych samych telefonach, a róznych kablach czasami istnieje potrzeba "pomocy" a na innych nie. Myślę, że jes to spowodowane konstrukcją wewnętrzną przystawki i połączeń między pinami, bo choć nie wnikałem w to bardzo to widziałemn różnice miedzy przystawkami do tego samego modelu.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-09-01, 18:50   

Domi napisał/a:
tranceman, tu chodzi o 3100 a nie 3310
to co napisalem dziala z kazdym fonem a nie tylko z 3310 ;p ;p
Cytat:
Przy normalnym boxie przeciez nie trzeba wlacznika w dct-4
owszem ale jak telefon jest zywy i wchodzi w local mode - jak nie to nie odpali - ja nie wiem czym wy flashujecie ale ja sie nie spotkalem zeby martwy bez nacisniecia wlacznika zaczal sie flashowac a troche nokii juz zflashowalem w zyciu :D :D:D
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-09-08, 23:16   

tranceman napisał/a:
owszem ale jak telefon jest zywy i wchodzi w local mode - jak nie to nie odpali - ja nie wiem czym wy flashujecie ale ja sie nie spotkalem zeby martwy bez nacisniecia wlacznika zaczal sie flashowac a troche nokii juz zflashowalem w zyciu
no co Ty!?
nieraz flashowalem fony ktore nie wchodzily w locala i NIGDY nie wciskalem wlacznika! a flashuje zwyklym JAFem...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia C7-00 Jak wgrać język polski do... _Brutus Nokia 16 2011-12-21, 18:20
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pomoc w wyborze marki, telefonu Lucas_21 Co wybrać? 8 2014-11-02, 15:40