PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kable DCT-4 - wgrywanie oprogramowania?


Kable DCT-4 - wgrywanie oprogramowania?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Kable DCT-4 - wgrywanie oprogramowania?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
thorrin 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Era
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 2
Skąd: Słupsk
  Wysłany: 2006-06-17, 18:25   Kable DCT-4 - wgrywanie oprogramowania?

Witam!
Jestem nowy na forum i mam pytanie związane z kablami jakie znalazłem na allegro:
Kable DCT4 Flash
Według sprzedającego można nimi zmieniać soft, usuwać simlock'a itd. na tym forum czytałem, że tylko za pomocą boxa moża takie rzeczy robić. Stąd moje pytanie czy to jest możliwe? Czy ktoś z was kupił te kable?

Z góry dzięki za odpowiedź! :)
^
 
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-17, 18:38   

thorrin, to jest Chinol ,chińczyk czyli tajtańszy flasher do DCT4, ogolem robi on swoja powinność ale bardzo łatwo uwalic nim telefon! uwala równiez BT. do tego potrzebne sa mu spathowane pliki FIA. ogolem nie daj sie nabrac na ta cene, jesli chcesz zmienc soft (no zalezy tez w czym, bo w 3510i zrobisz tym bez problemow) to lepiej idz so serwisu, a jak chcesz zarabiac to wydaj wiecej kasy chociazby na prodigy a najlepiej na JAF-a. pozdrawiam!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
thorrin 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Era
Wiek: 30
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 2
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2006-06-17, 18:58   

Ja mam Nokie 3220 z angielskim softem i myślałem, że będe mógł sobie kupić kabelek zmnienić język, a później zrywać tapety, dzwonki itd., ale jak widzę w nokiach nie da sie upiec dwóch pieczeni przy jednym ogniu ;) Szkoda w Siemensach można coś takiego zrobić :(
A to się jeszcze zapytam czy są jakieś różnice w kablach (do normalnych zastosowań) dla Noki 3220? Jakie polecacie?
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-17, 19:50   

thorrin, akurat 3220 to strach ruszac nawet przez prodigy! (zastosowana w nim nowe kosci flash, przezco flasher usuwa dane bezproblemowo, jednek nie potrafi ich wgrac i tym samym mamy trupa ;]

co do normalnego kabla to w sumie wsio ryba, ale ja bym bral pod port rs-232 (com). niema przynajmiej bawienia sie ze sterownikami jak w przypadku kabli USB
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-06-20, 23:22   

logos2000 napisał/a:
akurat 3220 to strach ruszac nawet przez prodigy!

nie ze cos ale prodigy to golnie strach ruszac nowe kosci
o i widze ze chinole ida w dol ;-]
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-22, 22:27   

kable COM do Dct-4 odradzam. komunikacja jest wolna, problmey z wykryciem teleofnu przez taki kabel to normalka... Najlepiej kupic kabelek dobrej firmy i wcale nie najtanszy, wtedy mamy pewnosc ze bedzimey zadowoleni z zakupu.. Oszczedni traca podwojnie...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-06-24, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-23, 12:10   

BTW. ma ktos spis kosci w 3220 jakie prodigy bezproblemowo zflashuje?
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-06-24, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jakie kable do telefonów? Upgreydd SW 5 2010-11-19, 10:58
Brak nowych postów Nokia 6300 wgrywanie softu Dzefii92 BB5 0 2010-11-23, 17:56
Brak nowych postów [NOKIA N73] Wgrywanie języka polskieg... N73C702 BB5 0 2011-04-10, 17:20
Brak nowych postów Nokia 7610 wgrywanie polskiego menu dreadlook DCT-4 1 2011-09-16, 20:57
Brak nowych postów wgrywanie softu do noki 5220 maxo1620 BB5 1 2012-02-25, 20:05