PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Mrugajaca 3510i


Mrugajaca 3510i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Mrugajaca 3510i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-06, 17:43   Mrugajaca 3510i

http://allegro.pl/item147...cz_filmik_.html

jak on to zrobil? macie jakis schemat czy cus?
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-06, 17:57   

ten sam gość w 3410 wkładał diody z flasherów pod klawiature, ale widać, że to zrobił inaczej, też jestem ciekawy jak.

[ Dodano: 2006-12-06, 17:58 ]
a to ta 3410:
http://allegro.pl/item134139909_134139909.html
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Nitro 
Nowicjusz



Telefon: N-Gage CLS
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 40
Wysłany: 2006-12-06, 18:01   

90%, że to dobry układ ala flash-sticker jakoś podpięty pod zasilanie...
No bo co innego? I na filmiku widać, że diody niekiedy nie regularnie mrugają.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-06, 18:16   

racja, widać nawet, że diody wyprzedzają wyświetlacz, tzn najpierw diody migają a dopiero na wyświetlaczu pokazuje się że ktoś dzwoni.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-06, 18:57   

hmmmm jak zrobic taki sticker???

kupilem ostanio taki sobie z HEYAH (a w szczecinie to nawet wyspy hejah maja) no i sie nacieszylem 3 godziny bo roz...waliłem :)

budowa prosta, jakies blaszki powyginane i dioda. moze koles zastosowal tranzystor NPN

sterowanie antenka telefonu (fale = prad) ot i cala filozofia?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-08, 13:09   

chyba to jednak nie tak jak myślimy, okazuje się, że w 3410 nie są włożone diody z flashstickerów, w przeszłym tygodniu powinienem mieć tą 3410 co ją zrobił (kumpel kupił ją za 150zł LOL) i zobacze jak to wygląda, tylko koleś mnie ostrzegał, żeby nie pourywać kabelków które tam są, hmm ciekawy jestem jak to zrobił, a to co jest w 3510i to podobno bardziej rozbudowane to co 3410, zobaczymy.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-08, 14:26   

Może takie coś ?
http://www.nokiaport.de/i...&mid=5&sid=3310

lub

http://www.nokiaport.de/i...id=6&pid=dimmer

ale na 90% to pierwsze :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-08, 15:40   

w 3410 możliwe, że tak ale w 3510i? tam sa 4 migające naprzemian diody, troche inaczej, czekam tylko jak zabiore sie do tej 3410 :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-09, 21:57   

m_arti21, wyglada na to pierwsze rozwiazanie bo mruga naprzemiennie z diodami podswietlania a vibra tez podobnie wspolgra z podswietlaniem - zaden problem ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-09, 23:17   

a zauważyłeś, że ma jakby 2 tryby? Pierwszy jak wyświetlacz sie jeszcze nie podświetla i drugi jak już sie podświetla i jak zrobisz taki malutki przerywacz?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-10, 00:33   

Reich, jak diody sa podlaczone od vibry bo te boczne beda mrugac w zaleznosci od ustawionego dzwonka ;p a zapalaja sie wczesniej niz lcd bo wibra zazwyczaj startuje pierwsza, no ale moze tezmiec zrobione w inny sposob - tego nie wiemy
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-10, 10:29   

@tranceman 3510i jest bardzo zacofana i nie ma takiego czegoś jak rytmiczna wibracja w zależności od dzwonka, wibra zawsze wybruje tak samo, po kilka sekund i na około sekunde sie zatrzymuje i spowrotem, zaraz sprawdze jak to jest czasowo to napisze

[ Dodano: 2006-12-10, 10:40 ]
2 sek wibracji, 4 sekundy przerwy i wibracja startuje razem z wyśietlaczem ;(
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-10, 13:32   

hmmm czyli druga opcja jaka podal m_arti21, wchodzi w gre ...Reich, widze ze masz 3510i - do dziela ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-10, 19:56   

@tranceman jestem gotowy przetestować wszystko, żeby tylko pomysł miał ręce i nogi, a ten drugi link to jest do przygasających diód, także też niebardzo.

[ Dodano: 2006-12-20, 22:15 ]
sorki, mój błąd, nie zauważyłem z czego ten układ jest zbudowany, ale niestety nie fersztejen (nie znam niemienckiego) i moje prośba czy mógłby ktoś tak mniej więcej przetłumaczyć bo deutschlan translator tak tłumaczy, że ręce opadają a chciałbym sprawdzić na mojej 3510i tylko jeszcze patrze który schemacik zastosować i żadnem nie moge wpasować do 3510i, może ktoś pomóc?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów simlock nokia 3510i padiuka Simlock 7 2010-04-16, 22:59
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-13, 00:10
Brak nowych postów Nokia 3510i Tuning co sądzicie:) Putek^^ Nokia 4 2012-02-13, 20:32
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 18:46