PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 6310i urwane wejscie do zestawu zawnetrznego(samochodo


nokia 6310i urwane wejscie do zestawu zawnetrznego(samochodo

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » nokia 6310i urwane wejscie do zestawu zawnetrznego(samochodo
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-02, 17:51   nokia 6310i urwane wejscie do zestawu zawnetrznego(samochodo

Witam
Posiadam nokie 6310i w ktorej jest urwane wejscie do zestawu zewnetrznego (samochodowego), przez co zupelnie stracil zasieg. Kiedy trzymalo sie jeszcze na jednej nozce i dociskalem go zasieg byl na maxx. Teraz kiedy sie urwal raz z punktami lutowniczymi z plyty głownej nie ma wcale. Jak moge naprawic telefon?
Pozdr
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-02, 19:59   

wystarczy te dwa punkty lutownicze polaczyc drucikiem - zwykla zworka i bedzie smigal az milo ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-02, 21:50   

oto sa te cztery punkty... Da sie cos jeszcze z tym zrobic zeby dzialalo? Bardzo prosze o pomoc.

000000000.JPG
To wyrwane punkty
Plik ściągnięto 146 raz(y) 68,6 KB

^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-10-02, 22:31   

złączyć te punkty, jeżeli okaże się że ścieżki wyrwane to serwisówka i obejście:) i będzie śmigać:)
^
 
     
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-02, 22:50   

Jak mam je polaczyc ?? Jakimis kabelkami i cyna wszytskie cztery razem polutowac?
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-10-03, 12:55   

Ważne są lewy i prawy.. One muszą być połączone (kabelkiem) górny i dolny (te półkola) to masa) - je zostaw w spokoju
^
 
 
     
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-03, 15:28   

Ok zrobilem kiedy go włacze to nie ma zasiegu jak przed temu. Da sie w tej sytuacji cos zrobic? Kiedy przylutuje do tego punktu po lewej stronie po chili kabelek odpada. Moze nie ma siezki.

000.JPG
Plik ściągnięto 128 raz(y) 69,28 KB

00.JPG
Plik ściągnięto 139 raz(y) 73,34 KB

^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-10-03, 16:27   

O to chodzi .. Jak sie nie trzyma to podskrob trochę ścieżkę która biegnie do tego punktu lutowniczego i do niej sie spróbuj podlutować ... Lupa powinna pomóc ;)
Jak nie to serwisówka i jazda ... ;]
^
 
 
     
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-03, 17:02   

A po tym mam przylutowac zlacze tak?

OK przylutowalem ale sa tylko 4 kreski a byly wszytskie co mam dalej zrobic?
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-10-03, 18:27   

Cytat:
A po tym mam przylutowac zlacze tak?


Albo lutujesz złącze albo robisz crossa .. Wybieraj ;)
^
 
 
     
pawcio_b80
Nowicjusz


Telefon: 5006456456
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-03, 19:43   

A ktore wyjscie jest prostrze i skuteczniejsze?
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-10-03, 20:46   

Wszystko jedno :] Działanie ma takie samo ...
Prostszy jest crossik
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-06, 20:45   

Cytat:
OK przylutowalem ale sa tylko 4 kreski a byly wszytskie co mam dalej zrobic?
to tak jak bys mi al mercedesa i rozwalil go na drzewie - mechanicy naprawia ale to juz nie bedzie to samo wiec nie wymagaj zbyt wiele - ciesz sie ze wogole dziala ;p

lock ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39