PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > POMOCY soft modyfikowany 3510i


POMOCY soft modyfikowany 3510i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » POMOCY soft modyfikowany 3510i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
  Wysłany: 2007-04-20, 21:49   POMOCY soft modyfikowany 3510i

soft modyfikowany 3510i od elektro255

czy ktokolwiek ma ten soft/flash

przeszukałem cały internet i nawet sam elektro go nie ma :( ((

proszę o pomoc, i udostępnienie w jakikolwiek sposób tego softu albo innego modyfikowanego pod ten telefon (nokia 3510i)

ps. kupiłem flasher dct4 za 300zł właśnie po to żeby wgrać nowy soft, a okazuje się że nigdzie go nie ma :( (((
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-04-20, 22:00   

krod, skoro elektro255 powiedział ze go nie ma to widocznie albo go niema, albo niechciał Ci go dac :D niejest to cały soft, tylko sam ppm w wersji 5.35
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-21, 01:17   

krod, z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie ma co wgrywac tego ppm'a.. telefon sie "wali"... Udostepnic softu choc go mam nie moge, chyba ze za pozwoleniem elektro.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-21, 08:05   

czyli?? sam ppm 5.35 i nic nowego?
z tego co wiem to chyba wiele zmian wniósł...

hmm pozwolenie od elektro255 mogę załatwić :)
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-21, 10:59   

krod,
Kod:
ps. kupiłem flasher dct4 za 300zł właśnie po to żeby wgrać nowy soft, a okazuje się że nigdzie go nie ma :( (((


chyba jakiegoś box"a , flasher kosztuje kolo 45 z..
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-21, 11:22   

krod napisał/a:
czyli?? sam ppm 5.35 i nic nowego?
z tego co wiem to chyba wiele zmian wniósł..
czyli wiecej bledow niz porzytku;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-21, 13:32   

racja box
mój błąd

nie wiecie czy można jakoś modyfikować dct4 tak jak dct3 za pomocą knoka i flasher dejana?
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-21, 13:45   

krod, kupiłeś box"a i nie wiesz jak zrobić telefon?? wszystko jest w www.google.pl wystarczy poszukać.
Jaki masz ten box??
niektóre dct-4 możesz modyfikować "chinolem" ( http://softgsm.pl/readarticle.php?article_id=37 )
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-21, 14:12   

UFS3 TORNADO z kablami na allegro kupiony

flasher też mam:
Kod:
http://www.gsm-support.net/nokia-dct4-flasher-p136.pl.html


no tak ale chinolem to mogę jedynie nowe języki powgrywać i nowego flasha, a nie zmodyfikować jak to na dct3 wygląda...
Ostatnio zmieniony przez krod 2007-04-21, 14:12, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-21, 14:25   

krod, temat o modyfikacji dct-4 juz był na forum, Użyj opcji "szukaj" a nie zabłądzisz ...
:P
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-21, 14:43   

eeeh... nie mogę nic znaleźć

do modyfikacji dct3 jest pełno programów...a do dct4 nic nie mogę znaleźć

nie ma żadnego programu, żeby zmodyfikować flash ( mam na myśli zmiany nazw w menu, obrazków instalacja netmonitora itp) a potem wgrać poprawnie? :neutral:
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-21, 14:44   

krod, A Hex Workshop ?;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-21, 14:50   

Cytat:
krod, z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie ma co wgrywac tego ppm'a.. telefon sie "wali"...

ale na allegro się sprzedał telefon z tym softem ;p
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-04-21, 14:51   

na dzień dzisiejszy da rade to edytować w wygodniejszy sposób - choćby NokiXem (po wcześniejszym rozkodowaniu softu za pomocą CryprerX) czy tym całym TriXem. problem w tym że nikt skryptów jeszcze nie napisał :D
^
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-21, 14:53   

Kod:
http://softgsm.pl/readarticle.php?article_id=85


a to?

no i jak tym hex workshopem miałby to zrobić?
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 18:46
Brak nowych postów Pomocy! Wgranie polskiego jezyka do 3... astronisos BB5 6 2013-01-29, 20:21
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39