PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z flashowaniem 6020 RM-30


Problem z flashowaniem 6020 RM-30

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Problem z flashowaniem 6020 RM-30
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-09-14, 09:36   Problem z flashowaniem 6020 RM-30

Podczas flashowania wyskakuje błąd...
Wrzuciłem te pliki i wyskoczyło
Kod:
1st Boot Err: Bad Resp DCT3, 00 83 5
Cannot Detect Mobile Brand
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
Process Failed, Repowering Mobile



zapomniałem napisać że telefon kilka razy "pika" podczas flashowania..
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-14, 19:24   

wylacz autodetect, jezeli nadal nic, to sprobuj podczas odpalania fona przez ufsa wcisnac wlacznik.
Wiem ze niektorzy mysla ze to bzdura ale naprawde kilka a nawet kilkanascie razy to pomoglo!
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-09-15, 16:55   

kowalkarol1, coś pomogło, tylko ze podczas flashowania tel sie wyłączył..

Kod:
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
Process Failed, Repowering Mobile
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-15, 18:15   

to jeszcze inna rada: rozbierz telefon przyloz sam kabel do plyty. W momencie kiedy miales nacisnac wlacznik(jak pisalem) zewrzyj piny z jednej strony wlacznika lub z drugie. Tak ma to znaczenie(sprawdzone na trupach 3100)
Jak to nie da nic to grzanie:) ewentualnie innym boxem?
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-09-16, 12:10   

kowalkarol1, moim zdaniem to nic nie pomoże... Włącznik i tak działa bez zarzutu
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-16, 12:21   

to odwaznych swiat nalezy, uwierz ze w 3100 ktora juz na straty wpisana byla pomoglo:) ruszylo do przodu:)

jak nie te rozwiazanie to grzanie;p
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-09-16, 23:02   

kowalkarol1 napisał/a:
rozbierz telefon przyloz sam kabel do plyty
Uczeń napisał/a:
kowalkarol1, moim zdaniem to nic nie pomoże...

a moim zdaniem pomoze!
jakos kable srednio podchodza pod 6020... kiedys kombinowalem z 15 minut z dwoma roznymi kablami i nie chcialo ruszyc telefonu - po przylozeniu kabla do samej plyty przeflashowal sie od kopa (tylko pozniej reka bolala po kilku minutach sciskania ;) ), z jedna 3220 tez mialem podobnie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-09-16, 23:54   

Rozebrałem kabel, polutowałem na nowo kabelki, rozebrałem telefon i poszło, tylko że za 2 razem(za pierwszym w gdzieś po 3 minutach palce mi puściły... :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-17, 09:46   

Uczeń napisał/a:
Rozebrałem kabel, polutowałem na nowo kabelki, rozebrałem telefon i poszło, tylko że za 2 razem(za pierwszym w gdzieś po 3 minutach palce mi puściły... :D


wniosek jeden: sluchac starych kombinatorow:)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52