PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Soft 5140i w 5140


Soft 5140i w 5140

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Soft 5140i w 5140
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-11-05, 18:23   Soft 5140i w 5140

Wita, bede mieć niedługo nokie 5140 z uwalonym softem i tak sie zastanawiam czy mogłbym wgrać softa z 5140i??? Najwiekszym problemem według mnie bedzie wyświetlacz w 5140 jest 4096 kolorów a w 5140i 65536. Robił ktoś taki przekret??? Nie chce go uwalić do końca. Pozdro.»
^
 
 
 
     
AdSense


toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-06, 08:59   

Reich, nie wiem wlasnie jak jest z softami w nokiach (czy da rade wgrac do innego modelu) takie operacje robilam np. w se T610->T630 wgrywasz softa od modelu wyzszego modelu i tu (pewnie tak jak i w twoim przypadku) konieczna byla zmiana wyswietlacza z wyzszego modelu:] po tych operacjach mialo sie T630 z lepszym lcd w obudowie od T610, a i ja mozna bylo zmienic:]

jednym minusem takiej przerobki jest jej nie oplacalnosc :mrgreen:
chyba ze mamy sprawnego T610 z uszkodzonym lcd wtedy wydajemy ok. 10zl wiecej i robimy sobie nowszy model 8)
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-11-06, 22:27   

musiałbym zmieniać wyswietlacz???
^
 
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-07, 15:40   

pewnie nie tylko, 5140 i 5140i chyba sie różnią też posiadaniem aparatu jeśli dobrze pamiętam
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-11-07, 16:09   

no to źle pamiętasz, oba mają aparat i wydaje mi sie że niczym więcej sie nie różnią, oprucz tego wyświetlacza oczywiście
^
 
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-08, 10:36   

Reich, rownie dobrze moga sie roznic ukladami. sprawdz moj temat o 6230->6230i
pozdro
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-11-08, 15:25   

to może ma ktoś zdjecia płyt żeby sobie porównac tak mniej wiecej??? Widze ze chyba nikt jeszcze czegos takiego nie robił i moje pytanko jak wgram od 5140i a nie bedzie pasowac to co z nim bede mogl zrobic??? Contakt Service bedzie??? Czy juz zimny trup???
^
 
 
 
     
holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2006-12-05, 23:41   

Reich napisał/a:
to może ma ktoś zdjecia płyt żeby sobie porównac tak mniej wiecej??? Widze ze chyba nikt jeszcze czegos takiego nie robił i moje pytanko jak wgram od 5140i a nie bedzie pasowac to co z nim bede mogl zrobic??? Contakt Service bedzie??? Czy juz zimny trup???


zimny trup nie bedzie - wrzucasz soft od 5140i i lcd i masz 100% 5140i :)
pozdr

holden

ps. testowane.
_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-06, 10:42   

dzięki za pomoc, w takim razie już szukam wyświetlacz od 5140i pozdro :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39