PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Spotkaliscie sie z takim kodem ? *#7760#


Spotkaliscie sie z takim kodem ? *#7760#

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Spotkaliscie sie z takim kodem ? *#7760#
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
  Wysłany: 2006-10-02, 16:34   Spotkaliscie sie z takim kodem ? *#7760#

Ciekawi mnie co oznacza ten product serial number i poco to komu :?:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-10-03, 15:21   

To nie działa tylko na tel. z symbianem!? .. W 6310i nie wchodzi
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-10-03, 20:04   

Nie tylko. Na 3100 działa :)
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-10-04, 07:13   

na 6600 niedziała więc pewnie na tych starszych symbianach też...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-04, 15:40   

6020 / 6021 Tez działa..
Przypuszczam że to jest niezmienne, nawet po wymianie UEM podczas zmiany IMEI i programowaniu na nowo (moge sie mylić).
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-10-04, 16:00   

Działa na 6230, 6230i, 6170.
_________________
BB5Box by Raskal
UFS + HWK
JAF + PKEY
Ultima Box Light
SETool
UST-Pro 2
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-04, 16:35   

narvany, czyli taki hardware id ? :) Dobre by to bylo jak by telefon sie zgubil... :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-04, 20:42   

W sumie tak, ale obawiam się że i tak wi wielu przypadkach taki zgubiony telefon byłby nie odnalezienia, a tak Off-Topic czy dalej na pasji jest ktos kto sie zastanawial nad konkretnym wprowadzeniem tej bazy skradzionych telefonow.. wiem ze na gsm center jest taka baza, swojego czasu nawet zrobilem jej kopie ;)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-10-06, 15:17   

Pomysł był, ale wykonania brak :) poza tym na gsmcenter dodajesz jak chcesz... My chcieliśmy trochę to zmienić
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-10, 23:16   

Cytat:
Przypuszczam że to jest niezmienne, nawet po wymianie UEM podczas zmiany IMEI i programowaniu na nowo (moge sie mylić).

mylisz sie :) zmienia sie bez problemu tak jak np data produkcji
(dalem podkreslenie a wyszedl taki znaczek :/ )
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-22, 20:05   

Domi, zrobiłeś to w edytorze hexów czy czym?
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-22, 20:36   

JAFem
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-02-23, 07:34   

a bo oni w hexach dct4 nie umieja :p :p
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-23, 14:12   

logos2000, ?? co to ma znaczyc?

Te informacje, data produkcji, life timer itp nie sa we flashu (mcu, ppm, cnt) przeciez...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-02-23, 15:12   

logos2000, no właśnie... te dane zapisane są w PM :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Problem z Kodem Głównym Fumin BenQ-Siemens 1 2007-08-22, 11:47
Brak nowych postów Gdzie simlocka kodem z bb5? kowalkarol1 BB5 2 2008-07-08, 21:38
Brak nowych postów Simlock N95 kodem donsantos Kosz 3 2009-02-28, 11:38
Brak nowych postów ZDEJMĘ SIMLOCKA z KAŻDEGO telefonu SA... Hubik82 Samsung 0 2011-08-09, 00:09
Brak nowych postów Czy starego a1018s da się odblokować ... forresty Simlock 0 2015-11-23, 13:50