PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zmiany diod w dct4


Zmiany diod w dct4

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Zmiany diod w dct4
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-07, 15:36   

jeżeli już mowa o modyfikacji na "choinkę", to mi się marzy zamontować diody 2 lub 3 kolorowe, ale tych za cholerę nie da się znaleźć (albo ja jestem ślepy ), i do tego jeszcze podpiąć dodatkowe pod wibrę :roll: :roll:
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-07, 16:30   

były kiedyś na allegro ale już nie ma (albo ja nie mogę znaleźć)
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-07, 16:36   

http://www.allegro.pl/ite...t_kod0665_.html

a te??
chyba za duże
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-07, 16:39   

coś znalazłem, ale nie wiem jaki rozmiar, pewnie duże
http://www.allegro.pl/ite...t_kod0665_.html
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-05-07, 16:39   

Zauwazcie, ze do takich diod potrzebny bylby sterownik.
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-07, 16:41   

wystarczy 2 nożki podłączyć jak zwykłą diode a 2 do wibracji
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-07, 16:48   

hm?

riger masz na myśli coś takiego jak dct3?
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-05-07, 16:50   

Raczej nie, chodzi mi o hardware'owe rozwiazanie, bo jak wiadomo w dct-4 nie zmodzisz softa. Ale to tylko w wypadku jesli chcemy niezaleznie sterowac obydwoma kolorami.
^
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-07, 16:56   

nie sądze, żeby ktokolwiek podjął się takiej modyfikacji hard

pod dct3 to łatwiej, bo można podpiąć, się dodatkowo do podświetlenia pod lcd i ustawić rytmiczne...
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-05-07, 18:56   

Są takie podstawki pod telefon co sygnalizują nadchodzące połączenie. Gdyby wywalić bateryjki i duże diody i podczepić to pod małe 603 i baterie w telefonie by chodziło. Wtedy tylko podciągnąć diody pod klawiature a wieś będzie tańczyła i śpiewała. Wymaga to precyzji i doświadczenia ale na tym forum takich pełno... Co wy na to?
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
kub@ 
Użytkownik



Telefon: 5510/6610i
Operator: Era
Pomógł: 7 razy
Wiek: 25
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 82
Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-05-07, 21:45   

Uczeń, masz racje będzie wieś :D :grin: A jak by w tej noki zrobić inny kolor podświetlania boków :?: :cool:
^
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-08, 13:04   

w 3510i nie da się po bokach upchać diod, próbowałem i nie ma miejsca.
Można by dać mocne diody (pod klawiaturę) to wtedy razem z białym korpusem może byłoby coś widać...
Ew. można by w jakiś sposób wstawić po 2 ustawione w pionie <> <>
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-08, 13:33   

krod, jak sie nie da? koles na allegro sprzedawal kiedys 3510i ktora miala dodatkowe diody po bokach i jeszcze jakies dodatkowe pod klawiatura... wszystko to bylo podlaczone pod baterie i jakis ukladzik ze robilo jak stricker ale nie oslabialo sygnalu :mrgreen: dodatkowo te boczne i pod klawiatura mrugaly na przemian :cool:

[ Dodano: 2007-05-08, 13:36 ]
chyba gdzies mam jeszcze filmik pokazujacy ten efekt :mrgreen: jak znajde to zamieszcze.

znalazlem do pobrania [URL=http://trojaniki.republika.pl\flash_3510i.wmv] tutaj [/URL]
naprawde warte zobaczenia :cool:
^
 
     
kub@ 
Użytkownik



Telefon: 5510/6610i
Operator: Era
Pomógł: 7 razy
Wiek: 25
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 82
Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-05-08, 15:18   

krod, Widzisz i już masz jedna wypasiona rzecz do swojego fonia a efekt będzie niesamowity :grin:
^
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-08, 16:42   

hmm ten telefon sprzedaję na allegro
ale jak dopadnę następny to podzielę się moimi osiągnięciami :mrgreen:

[ Dodano: 2007-05-08, 16:50 ]
toporek18 coś nie łapie ten Twój link

tutaj właściwy http://www.wrzuta.pl/film/txea2Dp3vS/

a tu aukcja z tą modyfikacją http://www.allegro.pl/ite...cz_filmik_.html
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N95 Nie działa"lampa błyskowa&qu... jubi20 BB5 6 2009-12-02, 20:38
Brak nowych postów Zmiany, zmiany, zmiany _Brutus Ogłoszenia 15 2010-06-06, 21:44
Brak nowych postów [Rozkład jazdy] Duże zmiany po 24.07. shephard Ginger 0 2010-07-26, 09:32
Brak nowych postów life timer w dct4 kocik1993 DCT-4 8 2011-05-29, 18:13
Brak nowych postów [2ap.pl] Nowa promocja oraz zmiany na... 2ap Komputery 0 2014-02-28, 20:29