PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zmiany diod w dct4


Zmiany diod w dct4

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Zmiany diod w dct4
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-05-08, 17:02   

angelofdarknes, dobre .. :D głowiłem sie kiedyś nad układem .. ale nie wyszlo :/ :]
^
 
 
     
AdSense


krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-08, 17:05   

hm jak ktoś się dowie jak złożyć takie cudo to chętnie spróbuje :grin:
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-05-08, 18:43   

krod, idziesz do sklepu "wszystko po 3.50", kupujesz podstawke pod telefon z sygnalizatorem nadchodzących połączeń (zazwyczaj jest to jakiś fotel, kibel albo czacha), wyciągasz tamten układ co jest, rozpruwasz go i usuwasz bateryjki i diody 3mm, podpinasz ciekimi przewodami do baterii poprzez jakiś mały rezystorek (nie wiem jaki bo nie jestem elektronikiem), podpinasz ciękimi przewodami w miejsce starych diod małe 603 przeciągasz pod obudową, całą płytke obklejasz tańmą izolacyjną aby nie było zwarcia i gra gitara, wieś śpiewa i tańczy. Robiłem kiedyś z ojcem takie coś podobnego w 8210 i 3310. W 8210 czasem robiło jakieś spięcie albo coś i sie bateria rozładowywała. Ale to sie działo raz na ruski rok.
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
kub@ 
Użytkownik



Telefon: 5510/6610i
Operator: Era
Pomógł: 7 razy
Wiek: 25
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 82
Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-05-08, 20:47   

krod, jak byś zrobił taką nokie jak na tych filmikach to by była odjechano w kosmos :P :D
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-09, 00:34   

angelofdarknes, to nie jest ten uklad... przynajmniej tak mi sie wydaje...
widze ze koles zaczal robic 3310 wedlug schematu znajdujacego sie na tym forum (czerwone-niebieskie i fioletowe podswietlanie) i je sprzedaje z modyfikowanym softem, ciekawe czy ma na ten soft pozwolenie autora,bo nie wierze ze zrobil by go sam... :roll:
^
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-09, 14:00   

dobra spróbuję złożyć coś takiego pod 3510i
hmm a co ze stykami do obudowy nokia z światłami wbudowanymi?

[ Dodano: 2007-05-09, 14:28 ]
a diody 1206 dało by się wlutować w 3510i?
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-09, 15:00   

toporek18 napisał/a:
widze ze koles zaczal robic 3310 wedlug schematu znajdujacego sie na tym forum

koleś na bank nie robił sam softu, bo pare razy z nim gadałem i wiem, że jest elektronikiem i na takich rzeczach jak modowanie softów się nie zna ;(
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-05-09, 16:57   

toporek18, nie sądze. Zauważ że diody zaczynają migać przed zapaleniem sie podświetlenia na klawiaturze. To jest ten sygnał nadchodzącego połączenia.
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-09, 17:12   

angelofdarknes napisał/a:
Zauważ że diody zaczynają migać przed zapaleniem sie podświetlenia na klawiaturze. To jest ten sygnał nadchodzącego połączenia.

znajomy (dobry znajomy) miał 3410 od niego ale nie chciał mi go dać do rozkrecenia. Wiem tyle, gdzieś był temat o migajacej 3510i i tam jest schemat jak jest to zrobione
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-05-09, 17:37   

a gdyby tak diody rgb albo dwu kolorowe i podlutować do dwóch obwodów i buzzera albo wibry ?
_________________
Kochaj Nooba każdego jak siebie samego...
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-09, 18:04   

Reich, ja tez gdzies kiedys widzialem watek o strickerze z zewnetrznym zasilaniem,ale nie pamietam gdzie... a uklad zrobiony w smd musi byc malutki i da sie go upchac wszedzie bo domyslam sie ze to dziala tak samo jak swiecace baterie do 3310 itp. tez zasilanie ciagna z ogniw i mrugaja przy nadchodzacym polaczeniu a w takiej baterii nie wiele jest miejsca, a mimo to udalo sie tamten ukladzik upchac...
jeszcze jedno,jak bedziesz jeszcze gadal z tym kolesiem to dowiedz sie gdzie sie zaopatrzyl w diody dwukolorowe do tej 3310 i po ile... :mrgreen:
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-09, 18:42   

toporek18 napisał/a:
gdzie sie zaopatrzyl w diody dwukolorowe do tej 3310 i po ile... :mrgreen:

on normalnie wstawił diody niebieskie i dodatkowo czerwone, a nie dwukolorowe
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
lord ares
Nowicjusz


Telefon: 6610i
Operator: Heyah
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-12-14, 20:52   

chcialbym wymienic sobie diody w 6610i, moze mi ktos przeslac, pokazac lub wstawic schemat tych diod na plycie glownej?? Albo jak samemu idzie sprawdzic gdzie plus a gdzie minus?? mozecie tez podzielic sie swoimi technikami wlutowywania diod tak aby to bylo jak najprostsze? posiadam lutownice 25w taka zwykla kolbowa za 25zl z cieniutkim grotem.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-15, 10:39   

lord ares, miernik elektroniczny i funkcja testu diod. Dioda tylko w jedno strone przewodzi prąd. wiec albo bedzie piszczec, albo nie. spokojnie sobie schemat zrobisz.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lord ares
Nowicjusz


Telefon: 6610i
Operator: Heyah
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-12-16, 10:11   

mam ten miernik, a na plycie glownej jak sprawdzic gdzie jest plus a gdzie minus? w ten sam sposob?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N95 Nie działa"lampa błyskowa&qu... jubi20 BB5 6 2009-12-02, 20:38
Brak nowych postów Zmiany, zmiany, zmiany _Brutus Ogłoszenia 15 2010-06-06, 21:44
Brak nowych postów [Rozkład jazdy] Duże zmiany po 24.07. shephard Ginger 0 2010-07-26, 09:32
Brak nowych postów life timer w dct4 kocik1993 DCT-4 8 2011-05-29, 18:13
Brak nowych postów [2ap.pl] Nowa promocja oraz zmiany na... 2ap Komputery 0 2014-02-28, 20:29